حمایت از تولید ملی در فناوری اطلاعات و ارتباطات

بیسفون و ساینا کاملا ایرانی هستند!

شنبه, ۸ فروردين ۱۳۹۴، ۰۲:۱۰ ق.ظ

مدتی است مطالبی غلط در برخی پایگاهای اینترنتی همچون "حزب الله سایبر" موجبات پخش شایعاتی علیه نرم افزار ایرانی بیسفون و به نفع شبکه های ارتباطی و مسنجرهای غربی همچون Telegram  و Whatsapp و Viber شده است. پایگاه خبری حزب الله سایبر که در تاریخ 6/8/1393 با خبری تحت عنوان "رقبای بومی اپلیکیشن‌های صهیونیستی: بیسفون و ساینا به جای وایبر و تانگو" -شناسه خبر : 22568 93/7/19 - 11:53- به استقبال رونمایی ناقص از دو مسنجر برخوردار از تیم مدیریتی ایرانی رفته بود، پس از انتقادات مجموعه متخصصان دلسوز فناوری اطلاعات و ارتباطات در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، و نقد آنان بر برخی ایرادات در این دو ابزار ایرانی، با تاخیری 17 روزه، مطلبی تحت عنوان "وزارت ارتباطات در خواب خرگوشی: کاغذ کادوی ایرانی روی اپلیکیشن غربی !" - شناسه خبر : 22596  93/8/6 - 11:4 - به حمله ای به بیسفون و ساینا دست زد.

البته برخی از انتقادات مندرج در متن خبر دیرهنگام حزب الله سایبر صحت داشت، لیکن با ادامه تذکرها و پیگیری دلسوزان فناوری اطلاعات وارتباطات در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از جمله پیگیریهای مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی، چند ایراد مهم در نرم افزار بیسفون و ساینا برطرف گردید .

ایرادات اصلی مطرح، متوجه ارسال پیامکهای تایید، از بیرون ابر مخابراتی کشور ج.ا.ا و از اروپا در این دو نرم افزار بود که مسئولان شرکت بیسفون عللی فرعی را بعنوان علت این امر معرفی می کردند که از جمله آن، قرار گرفتن شماره ارسال پیامکهای آنها در بلاک لیست وزارت ارتباطات بدلیل ارسال پیامک برای شماره های متعدد ذکر شد. اما با رایزنیهای صورت گرفته، وزارت ارتباطات این مشکل را بر طرف و پیامکها در حال حاضر کاملا از داخل ابر مخابراتی ج.ا.ا ارسال می گردد.

اهمیت این مسئله در عدم خروج اطلاعات مربوط به ارتباطات ایرانی از کشور است. زیرا ارسال کد تایید از خارج از کشور، بشدت شائبه قرارداشتن Server در خارج از خاک ایران و غیربومی بودن ابزار را تقویت می کرد.

وجود نام رژیم اشغالگر قدس در فهرست کشورها و عدم نمایش نام کشور فلسطین در فهرست کشورها در نرم افزار بیسفون قرینه دیگری برای غیر بومی معرفی شدن این نرم افزار بود که البته ناشی از سهو تیم برنامه نویسی در عدم اصلاح فهرست کشورها است که البته با تذکر داده شده بسرعت مرتفع گردید.

طراحی GUI - رابط گرافیکی کاربر - نرم افزار بیسفون با علام و اشکال خارجی نیز از قرینه های دیگر مورد استناد برای خارجی معرفی شدن این ابزار بود. لازم به ذکر است تیم برنامه نویسی و مدیریت بیسفون برای جلویری از حاشیه سازیها ابتدا قصد نداشتند تا این نرم افزار را بعنوان ابزاری ایرانی معرفی کنند. لیکن مواجهه با این میزان از استقبال داخلی و وجود ضرورت طرح یک ابزار تولید داخل در این رشته از صنعت  تجارت ترافیک ارتباطات برخط، باعث توجه تیم بیسفون به آماده سازی نرم افزار برای کاربری جدی در داخل کشور شد. هرچند هنوز برخی از موارد درون نرم افزار به زبان انگلیسی می باشد که اصلاح آن در طول زمان صورت خواهد گرفت.

اما در این میان، عدم اصلاح اطلاعات قدیمی قبلی که ناشی از عدم اشراف دوستان حزب الله سایبر بر تحولات فاوای کشور و جهان می باشد، باعث شده تا شایعاتی مبنی بر خارجی بودن نرم افزار بیسفون با انتشار لینک خبر حزب الله سایبر دست به دست در شبکه های اجتماعی فاسد و خطرناک خارجی خصوصا در میان متدینین تبادل شده و منافع ابزارهای بیگانه از این رهگذر تضمین گردد.

از حزب الله سایبر باید پرسید با وجود قدیمی بودن خبر مذکور و حتی دریافت کامنتهای انتقادی و اصلاحی پای همین این مطلب، چرا هنوز آن را اصلاح نکرده اند تا موجبات جوسازی و تضمین منافع بیگانه را بیش از این فراهم نکنند. جالب آنکه حزب الله سایبر خود را نگران استفاده از نرم افزارهای صهیونیستی توسط مردم معرفی می کند لیکن خود صرفا با اکتفا به فیلترنشدن نرم افزار اینستاگرام، متعلق به بنیاد صهیونیستی فیسبوک، صفحه ای رسمی ذیل این پایگاه صهیونیستی برای خود بازکرده و تبلیغ آن را در صفحه اول خود قرار داده است که ضمن بیان بی توجهی این مجموعه به عقبه صهیونیستی این نرم افزار، کمرنگ شدن موضعگیریهای ضد صهیونیستی این مجموعه در اذهان عمومی را موجب می گردد.

جای طرح پرسش این سئوال باقیست که با توجه به اینکه کل بانک فیلترینگ پایگاههای اینترنتی جمهوری اسلامی ایران کمتر از یک دهم درصد تعداد آدرسهای اینترنتی آلوده ی جهان را نیز شامل نمی گردد، آیا صرف فیلتر نشدن یک پایگاه اینترنتی دلیلی بر سالم بودن محتوای آن است؟! و نگاه حزب اللهی در حوزه مقولات سایبر چه الزامات و بایدها و نبایدهایی را مطرح می کند؟ توضیحات حزب الله سایبر در مورد نرم افزار بیسفون و لنزور را که در تاریخ 1393/10/14 حدود دوماه بعد از مطالب قبلی منتشر شده، می توانید در این صفحه بخوانید .

شاید دوستان حزب الله سایبر بازهم بدلیل مطالعه ی کم، از صهیونیستی بودن مالک فعلی مجموعه اینستاگرام، که بنیاد صهیونیستی فیسبوک می باشد، بی اطلاعند و در صورتیکه از این مسئله آگاه شوند، دیگر از اپلیکشین های صهیونیستی استفاده نخواهند کرد و به سمت استفاده از نمونه های ایرانی مانند لنزور خواهند رفت. 

انشاء الله .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۱/۰۸

نظرات  (۳)

قربون اون غیرت ایرانیتون..من همین الان میرم بیسفون رو نصب کنم....خدا قوت
سلام بر شما
احسنت
رفع شبهات و حمایت از کار و سرمایه ایرانی
در مسیر بمانید
سلام سایت شاداب و سرحالی داری

خوشحال میشم به سایت من مراجعه کنی و باهم تبادل لینک داشته باشیم

در صورت موافق بودن به سایت ما مراجعه کنید و برای تبادل لینک اعلام آمادگی کنید

www.dam-dash.blog.ir

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی