حمایت از تولید ملی در فناوری اطلاعات و ارتباطات

۹ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

به گزارش مشرق، سرهنگ جواد جهانشیری رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی گفت: با دریافت مرجوعه قضایی از سوی خانمی جوان مبنی بر نشر مطالب کذب و تصاویر وی در یکی از شبکه های اجتماعی تیمی از کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
 
 جهانشیری افزود: شاکی پرونده که یکی از اساتید دانشگاهی در شهر تهران است اظهار داشت یکی از دانشجویانش با انتشار تصاویر وی و درج مطالبی کذب و ارسال آنها برای همسرش که او نیز استاد همان دانشگاه بوده موجب اختلاف بین آنها شده است.
 
وی تصریح کرد: پس از احضار این دانشجو که در تدوین یک کتاب آموزشی با همسر شاکی همکاری داشت این فرد منکر هرگونه بزه انتسابی شد.
 
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا پس از یک سری تحقیقات فنی در فضای سایبر متهم را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر کردند.
 
متهم 26 ساله به نام مرجان در بازجویی های به عمل آمده در مواجهه با ادله و مستندات دیجیتالی کشف شده به جرم خود اعتراف و عنوان کرد در پی حسادت نسبت به همکلاسی اش در خصوص همکاری با استاد در تدوین کتاب؛ کد کاربری تلگرام وی را با استفاده از مهندسی اجتماعی بدست آوردم و برای بدنامی وی در نزد استاد برای همسرش مطالبی کذب را ارسال کردم.  
 
سرهنگ جهانشیری با اشاره به معرفی متهم به دادسرا خاطر نشان کرد: شبکه های اجتماعی مکان مناسبی برای تسویه حساب شخصی و اعمال مغرضانه نیست و افرادی که فکر می کنند می توانند به راحتی دست به هتک حیثیت افراد بزنند باید بدانند پلیس فتا مجرمان سایبری را در کوتاه ترین زمان ممکن شناسایی و دستگیر خواهد کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ شهریور ۹۵ ، ۱۵:۱۲
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی گفت: اگر متوجه شویم نهادی برای انجام امور اداری خود از تلگرام استفاده می‌کند قطعاً علیه آن نهاد اعلام جرم می‌کنیم.

به گزارش مشرق، عبدالصمد خرم‌آبادی در حاشیه دیدار دادستان کل کشور با دادستان کل کشور مالزی اظهار کرد: ما به طور جدی دنبال این هستیم که شبکه‌های اجتماعی داخلی را جایگزین شبکه‌های اجتماعی خارجی کنیم.
 
معاون دادستان کل کشور افزود: به طور جدی آماده شدن زمینه این کار را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطالبه کردیم و می‌کنیم اما چون شورای عالی فضای مجازی درگیر این مسئله است ما از طریق دادستان کل کشور که عضو شورای عالی فضای مجازی به شمار می‌رود این درخواست را از آن طریق پیگیری می‌کنیم و این مطالبه ما به قوت خود باقی است و هرگز از شدت آن کاسته نمی‌شود.
 
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص آخرین وضعیت پیگیری حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای اظهار کرد: در این ارتباط نامه‌ای به رئیس سازمان انرژی اتمی نوشته شده است و از وی خواسته شده با کمک وزارت امور خارجه و معاونت امور حقوقی و بین‌المللی ریاست جمهوری این قضیه را به طور جدی پیگیری کند. این موضوع مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار دارد و معظم‌له در ضیافت افطاری که مسئولان کشور به حضور ایشان رسیدند فرمودند موضوع حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای کشور ما یک جنایت است و می‌توانست در مراجع بین‌المللی مورد تعقیب قرار بگیرد که متأسفانه این کار نشده است.
 
خرم‌آبادی ادامه داد: بعد از این صحبت‌های مقام معظم رهبری دادستان کل کشور جلساتی با برخی نهادها تشکیل داد و نتیجه این شد که این مطالبه در اجرای قانون آیین دادرسی کیفری از نهادها مطالبه کند و هم‌اکنون منتظر پاسخ سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه هستیم و قاطعانه این موضوع را پیگیری می‌کنیم.
 
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره استفاده سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی از شبکه اجتماعی تلگرام گفت: برخی نهادها از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده کرده بودند که تذکر داده شد ضمن اینکه از طرف دفتر ریاست جمهوری (افتا) بخشنامه‌ای در این زمینه صادر شده است و این موضوع را تخلف دانسته‌اند.
 
وی هشدار داد که اگر استفاده از شبکه‌های خارجی مثل تلگرام توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی منجر به خروج اطلاعات از کشور شود به نحوی که بیگانگان بتوانند از این اطلاعات سوءاستفاده کنند قطعا جنبه کیفری پیدا می‌کند و اگر ما مطلع شویم که بعضی از نهادها امور اداری خود را از این طریق انجام می‌دهند قطعا علیه‌شان اعلام جرم می‌کنیم و به طور جدی با آنها برخورد می‌کنیم.
 
خرم‌آبادی تصریح کرد: شنیده‌ام که برخی مدارس برای ارتباط با انجمن اولیا و مربیان و همچنین ارتباط با دانش‌آموزان از تلگرام استفاده می‌کنند که تذکر می‌دهیم از این پیام رسان خارجی استفاده نکنند و از پیام‌رسان‌های داخلی که امنیت‌شان هم قابل توجه است استفاده کنند و همه نهادها باید تلاش کنند که پیام‌رسان‌های داخلی جایگزین پیام رسان‌های خارجی شود.
 
وی گفت: صداوسیما می‌تواند مهمترین نقش را در این موضوع داشته باشد اما متاسفانه قبلا دیده می‌شد که به طور آشکار شبکه‌های خارجی اجتماعی توسط صداوسیما تبلیغ می‌شد که این درست نیست و البته شنیده‌ایم که رئیس جدید سازمان صداوسیما در این زمینه اقداماتی را انجام داده که استقبال و تشکر می‌کنیم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ شهریور ۹۵ ، ۱۵:۰۹
به گزارش یورونیوز، این شرکت کره ای باید نسبت به جمع آوری، رفع نقص یا تعویض این تلفنهای همراه هوشمند اقدام کند.
 
برآوردها نشان می دهد فراخوان این دستگاهها هزینه ای بالغ بر ۱ میلیارد دلار متوجه کمپانی سامسونگ خواهد کرد.
 
شرکت سامسونگ پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود فروش و تحویل مدلهای جدید تلفنهای همراه خود بدلیل وجود مشکلاتی در باطریهای این مدلها و ترکیدن برخی از آنها در حین شارژ موقتا به حالت تعلیق درآمده است.
 
این مشکل می تواند حجم فروش تلفنهای همراه شرکت سامسونگ را با اختلال روبرو کند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۰۹:۱۰

ریاست مرکز تحقیقات مخابرات، عضو هیئت مدیره شرکت مخابرات، مجری طرح دیتای شرکت مخابرات ایران و مسئول طراحی شبکه دیتای کشور، نماینده وزیر پست و تلگراف و تلفن در کمیته خرید ماهواره زهره، معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران، دبیر کمیسیون مدیریت فضای مجازی شورای عالی امنیت ملی، دبیر شورای فنی سازمان صدا و سیما و مشاور فنی رییس این سازمان، معاون تکنولوژی مدیر دفتر فناوری اطلاعات و مدیر شبکه علمی کشور سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی، رئیس پژوهشکده ماهواره پژوهشگاه فضایی سازمان فضایی، مجری طرح تحقیقاتی ماهواره مخابراتی مصباح و ماهواره آیات ( زلزله شناسی)، عضو شورای فناوری مجمع تشخیص مصلحت نظام بخشی از سوابق محمد حسن انتظاری است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی از آخرین مسئولیت های وی تا پایان شهریور 94 بوده است و هم اکنون عضو شورای عالی فضای مجازی کشور هستند.

عدم شفافیت موجود در شبکه ملی اطلاعات که در هفته دولت توسط محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با سخنرانی جهانگیری معاون اول دولت یازدهم افتتاح گردید، موجب شد تا مصاحبه ای تخصصی با آقای انتظاری بعنوان یکی از کارشناسان ارشد این حوزه که سوابق و تجربیات ارزنده فوق را دارد داشته باشیم.

در ادامه شرح این مصاحبه از نظرتان می گذرد:

آقای انتظاری اولین سوال اینکه در این افتتاحیه که دولت در هفته دولت برگزار کرد، دقیقا چه چیزی افتتاح شد؟

البته من آنجا به اصطلاح حضور نداشتم. اینکه آنجا دقیقا چه مطالبی ارائه شد را در جریان نیستم ولی اینطور که گفتند فاز اول شبکه ملی اطلاعات بوده است که عنوان کرده‌اند ولی اینکه دقیقا چه چیزی ارائه شد را در جریان نیستم. یک چیزهایی از داخل مصاحبه‌ها فهمیدم.

با توجه به این که شما رئیس سابق مرکز ملی فضای مجازی و عضو فعلی شورای عالی فضای مجازی هستید، لطفا در خصوص چیستی فاز یکی که دولت مدعای آن شد توضیح بفرمایید.

در جلسه شورای عالی فضای مجازی که شب قبل افتتاحیه، شنبه (6 شهریور 1395) گزارشی را وزارت ارتباطات ارائه دادند و بعد از آن صحبت‌ها و ارائه‌های آقای دکتر فیروزآبادی آن گزارش وزارت ارتباطات را مقداری تصحیح و تکمیل کرد. واقع آن چیزی که از مجموع این صحبت‌ها و گزارشاتی که در شورا دادند من استنباط کردم، این است که الان دولت در حال اصلاح وضع موجود است. یعنی وضع موجودی که در کشور وجود دارد را اصلاح می‌کنند، به نحوی که بشود در راستای طرح اصلی شبکه ملی اطلاعات قرار بگیرد. ظاهراً‌ یک یا دو فاز اصلی وجود دارد. فاز اول، اصلاح وضع موجود که تا سال 95 ادامه پیدا می‌کند و دیگری طراحی اصلی شبکه ملی اطلاعات که بعد از فاز اول در بلند مدت شروع خواهد شد. یک کار خوبی هم که انجام دادند همین راه انداختن IXP بوده است که مانع خروج بخشی از ترافیک داخلی به خارج می شود.

اولین IXP را خاطرم است که در سال 1390 آقای خسروی رئیس سابق شرکت زیر ساخت افتتاح کرد... دومین IXP را نیز در آن مقطع زمانی راه‌اندازی شد، ولی افتتاحیه آن در سال 92 صورت پذیرفت. صحبت‌های آقای جهانگرد و بقیه مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم می‌گفتند زیر ساخت اصلی که برای شبکه ملی اطلاعات نیاز هست شامل IXP، دیتا سنتر، CDN، فیبر نوری است. ولی وقتی به اخبار مراجعه می شود می بینیم که همه این زیر ساخت مورد نیاز، سه سال پیش وجود داشته است. سوالی که مطرح می شود این است که چرا این افتتاحیه سه سال پیش رخ نداد، در حالیکه زیر ساخت موجود با سه قبل برای تکمیل معماری شبکه ملی اطلاعات تغییری نکرده است؟

بله مثلا دیتا سنتر و IXP قبلا بوده است الان این مجموعه را بیشتر زیربار می برند. از صحبتی که من از آقای جهرمی (مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ) در جلسه دیگری شنیدم این بود که اپراتورها و یا شرکت‌های سرویس دهنده را ذیل خدمات چهار IXP موجود می برند تا آنها اطلاعاتشان را از این طریق ارتباط به بقیه کاربران بدهند یعنی روی اینترنت این شبکه را جلو ببرند. فرمایش شما درست است. انشا‌ءالله الان یک مقدار کار شتاب بهتری می‌گیرد.

نمی‌شد فاز اول شبکه ملی اطلاعات را سه سال پیش افتتاح کرد؟

چرا میشد. به نظر می‌آید که در این زمینه یک مقدار تعلل و تأخیری وجود دارد. به هرحال بعد از مدت‌ها که شبکه ملی اطلاعات تصویب شورای عالی رسید و با توجه به تأکیدی که حضرت آقا روی این قضیه داشتند، شاید در این زمینه وزارت ارتباطات به آن شناخت دقیقی که چه کار باید بکند، نرسیده بوده و حالا به نظر می‌آید که با تغییراتی که در وزارت‌خانه اتفاق افتاده و مجری‌های جدیدی که به آن اضافه شده‌اند، این کار دارد شکل و سر و سامان بهتری ‌گیرد ولی به نظر می‌آید که الان با اینکه شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم فاصله زیادی داریم.

آقای مهندس، انتظار ما از شبکه ملی اطلاعات چی هست ما چه انتظاری از آن داریم ؟‌

تعریفی که از شبکه ملی اطلاعات شده، یک تعریف بسیار معقول و فنی و استراتژیک هست معنی آن این است که ما اطلاعاتی را که ما در داخل کشور نیاز داریم با تکنولوژی روز دنیا در داخل کشور تولید کنیم یعنی به لحاظ پهنای باند نیز آخرین تکنولوژی‌ را باید استفاده کردند. بخصوص اینکه مدیریت این شبکه فضای مجازی در داخل کشور باشد، تأکید می‌شود. مدیریت می بایست در دست خودمان باشد.

الان اگر همه اطلاعات روی اینترنت باشد؛ مدیریت آن در دست در کشور نخواهد بود و به همین دلیل است که ما در حال توسعه بسیار گسترده در فضای مجازی کشور هستیم و باید هم اینگونه باشد. این امر اجتناب ناپذیر است. بنابراین حاکمیت کشور اقتضا می‌کند که مدیریت فضای مجازی در دست خودمان باشد وگرنه ما استقلالی در حوزه فضای مجازی نخواهیم داشت.

تا الان هم تأخیر بوده است و این تأخیر بایستی جبران بشود. علاوه بر وزارت ارتباطات، یک عزمی نیز باید در کل دولت ایجاد شود. الان در بحث دولت الکترونیک بسیار عقب هستیم. در رابطه با توسعه تولید اطلاعات و محتوا، فوق‌العاده عقب هستیم. مکانیزم‌ها و‌ ساز و کارهای حمایتی آن موجود نیست و مقررات مربوط به آن هم وضع نشده است. این هست که باید در تمامی این ابعاد انشا‌ءالله یک فعالیت جدی‌ای صورت بگیرد.

آقای مهندس، معمولا محتوای ویدئو حجم بیشتری نسبت به دیگر محتواها دارد و الان محتواهای ویدئویی که در اختیار کاربر ایرانی در اینترنت موجود است، عمدتا تولید داخلی نیستند و غالبشان را فیلم ها و سریال های امریکایی تشکیل می دهند. کاری که الان در حال صورت پذیرفتن است، منجر به این می شود که ما بجای اینکه محتوا را داخلی کنیم، ترافیک را داخلی می کنیم و محتوای خارجی با سرعت بیشتر و قیمت بسیار پایینتری به دست کاربر می رسد، چرا که با این عملکرد، سایت های اینترنتی تشویق می شود دیتاهای خارجی خود را به هاست های داخلی انتقال دهند. آیا این عملکرد منجر به دست یابی اهداف شبکه ملی اطلاعات خواهد شد؟

باید یک سیاست دقیقی در این زمینه تدوین بشود. اتفاقا در بعضی از گروهای فکری، روی این قضیه کار می‌شود. ما باید اطلاعات ملی مورد نیاز خودمان را در داخل تولید بکنیم و توسعه بدهیم و در عین حال بتوانیم آن را قابل استفاده برای خارج از کشور هم بکنیم. از طرف دیگر اطلاعات مفیدی که در خارج از کشور وجود دارد را بومی کنیم و در اختیار کاربران داخل خودمان قرار بدهیم. این‌ها یک کار جدی و برنامه‌ی دقیقی می‌خواهد. یک تقسیم کار جدی ملی هم از این امر انجام شده است. در سال 93 زمانی که مسئولیت شورای عالی فضای مجازی با بنده بود، شرح وظایف وزارت خانه‌ها و دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است و الان باید از دستگاه ها و وزارت خانه اجرای این دستورالعمل مطالبه شود.

خب الان ساز و کار قانونی وجود دارد که شبکه ملی اطلاعات صرفا به داخلی کننده ترافیک تبدیل نشود؟ ساز و کار قانونی ای برای الزامی شدن دولت وجود دارد؟ مثلا 70 درصد محتوای ترافیک داخلی باید داخلی باشد. آیا چنین سازوکار قانونی ای وجود دارد؟

این ساز و کار در برنامه های مختلفی ابلاغ شده است. ما طرحی را در مرکز ملی فضای مجازی طراحی کردیم و در سیاست های کلی برنامه ششم که مقام معظم رهبری به دولت ابلاغ فرمودند، آمده است. در خصوص دولت الکترونیک هم به همین صورت است.

اما صرف ابلاغ قانونی کفایت نمی کند. در این زمینه ضمانت های اجرایی لازم است تا اینکه، این کار اتفاق بی افتد. همت و عرق افرادی هم که مجری هستند، در این زمینه خیلی موثر است. یعنی اینکه بخواهند که این کار اتفاق بی افتد و اگر نخواهند، مسئله همانطور که هم اکنون در کشور ملاحظه می فرمایید، طولانی می شود.

اینها مجموعه عواملی است که باعث می شود که کار به کندی پیش رود. واقعا هم کار تا به حال به کندی پیش رفت. باید یک تغییری اتفاق بی افتد.

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و راه اندازی ساز و کاری که تولید محتوای بومی ما را افزایش دهد، حکم دو بازو را دارند که به نظر می رسد می بایست با یکدیگر پیش روند. اگر شبکه ملی اطلاعات را ما زودتر افتتاح کنیم و آن سازوکار را در نظر نگرفته باشیم، ما وارد کننده ارزان و پر سرعت محتوای خارجی می شویم و این خود آثار زیان بار فرهنگی به جا می گذارد.

بعضی از کارشناسان اتفاق نظر داشتند که نیازی به شبکه ملی اطلاعات نیست و با خود اینترنت مساله حل می گردد. این چیزی که شما می فرمایید آن منظور را می رساند.

ولی منظور من چنین چیزی نبوده است.

شبکه ملی اطلاعات زیر ساخت فضای مجازی در کشور است. اگر بخواهیم تولید محتوا بر روی شبکه ملی اطلاعات اتفاق بیافتد، اول باید شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود. در عین حال حرف جنابعالی هم درست است. یعنی باید در حوزه تولید محتوا، مثل همین شبکه های اجتماعی، مثلا چیزی شبیه تلگرام، که بخش های اقتصادی و اجتماعی و حتی بخش ها فرهنگی ما را در اختیار خودش گرفته است. واقعا باید در بحث تولید محتوا، دستگاه ها به طور جد کار خودشان را انجام بدهند. مهمترین اقدام زیر بنایی برای افزایش تولید محتوا ایجاد مقررات راحت برای کاربران است که بتوانند نیازهای کشور در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی را بر طرف کنند.

در افتتاحیه صحبتی از سوی رئیس سازمان فناوری اطلاعات مطرح شد مبنی بر اینکه آثار ملموس ایجاد شبکه ملی اطلاعات را می توان در افزایش سرعت و کاهش قیمت بیش از 10 برابری اینترنت مشاهده کرد بطوریکه قبل از این دولت، قیمت 128 کیلوبایت 12 هزار تومان بوده و الان قیمت 2 مگا بایت 12 هزار تومان شده است و این از آثار حرکت دولت برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات است. آیا می توان افزایش پهنای باند بین المللی از 60 گیگابیت بر ثانیه به حدود 700 گیگابیت بر ثانیه و تغییر معادلات بازار را به نام شبکه ملی اطلاعات نوشت؟

من چون در مراسم نبودم، نمی توانم در این خصوص اظهار کنم، البته پایین آمدن و ارزان شدن قیمت پهنای باندی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، یک شاخص عمده است، ولی این پهنای باند باید داخلی باشد نه پهنای باند بین الملل. اما، برای اینکه ببینیم شبکه ملی اطلاعات در حال طراحی هست یا نیست. به اجرا در می آید یا نمی آید؛ از مرحله طراحی تا پیاده سازی، شاخص های تکنیکی باید تعریف شود و آن شاخص ها نظارت شود که اتفاقی افتاده است یا خیر.

به نظر من باید این سوال را اینگونه پاسخ دهیم، که باید یک تیم مستقلی با شاخصه های کاملا مشخص که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده باشد، تمامی مراحل طراحی، اجرا و پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات نظارت کند. اگر غیر از این باشد، صرفا در حد گفتگو خواهد شد و نمی شود مطمئن بود.

الان هیچ سندی وجود ندارد که بتوان مبتنی بر آن سند، عملکرد دولت در خصوص شبکه ملی اطلاعات راه اندازی کرد. درست است؟

نه. سندی نداریم.

آیا شورای عالی فضای مجازی چنین خواسته ای را از دولت نداشته است؟

چرا. متعدد و مکرراً از وزارت ارتباطات خواسته بودم که یک گزارش کتبی در رابطه با نحوه طراحی، متدولوژی، تیم طراحی و ... ارائه بدهند ولی متاسفانه وزارت ارتباطات چنین گزارشی را ارئه نکرده است و در جلسه آخر شورای عالی فضای مجازی هم در حد پاورپوینت گزارش دادند. پاورپوینت سندیت علمی را اصلا ندارد و ما همچنان منتظریم گزارشات ارائه شود تا مسیر علمی نظارت بر کار شکل گیرد، چون می دانید که طرح باید به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد. در شورای عالی هم اینگونه نیست که در جلسه مطرح شود؛ ساز و کار خودش را دارد. یک گروه نظارتی که در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده است، باید مستندات طرح را بر اساس شاخص ها ارزیابی کند، گزارش های نظارتی تهیه کند و آن گزارش در صحن شورا به تصویب برسد. آن موقع می توان مدعی شد مسیر علمی تصویب طرح طی شده است و هنوز این کار اتفاق نیفتاده است.

مقام معظم رهبری در پیوست حکم اعضای شورای عالی فضای مجازی در سال 1390، ابلاغ فرمودند: «ضروری است تا قبل از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و پروژه‌های اقماری آن، از بالا بردن سرعت اینترنت و ایجاد مطالبات کاذب برای کاربران به جد پرهیز کنید.» ولی متاسفانه در این دولت طبق گزارشاتی که وزیر ارتباطات داده اند، سرعت اینترنت و پهنای باند داخلی و خارجی بیش از 10 برابر شده و در مقابل اقدام خاصی در حوزه شبکه ملی اطلاعات رخ نداده است. عملا حکمی که معظم له ابلاغ کردند، زیر پا گذاشته شده است. سوال این است که چرا حکم رهبر انقلاب اجرایی نشده است؟ چرا شورای عالی فضای مجازی این دستور رهبری را از دولت مطالبه نکرده است؟

مهمترین مطالبه شورای عالی فضای مجازی از دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طراحی و پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات بوده برای اینکه همانطور که شما گفتید کار جلو برود. ولی تا الان کار از سمت دولت به عقب افتاده و حالا امیدواریم کار مقداری سرعت بگیرد. بنابر این این قضیه به این صورت در شورا و جمع های تخصصی مطرح می شد. از نظر من شبکه ملی اطلاعات یک مطالبه عمومی هست. مطالبه ای که تعلل در ان، خسارت های جبران ناپذیری در عرصه فرهنگی و اقتصادی به جای خواهد آورد. امیدواریم ان شاء الله دوستان مقداری جدی تر به این قضیه بپردازند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۰۹:۰۳

 پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا: سرهنگ دوم علی نیک‌نفس، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به خودکشی دو دختر نوجوان تهرانی که در پی تأثیر از یک کانال تلگرامی اتفاق افتاده بود، اظهار داشت: این موضوع زنگ خطری است که نواخته شده و والدین باید بیش‌ از پیش مراقب فعالیت سایبری فرزندان خود باشند.

 

وی ادامه داد: افزایش دانش رایانه‌ای یکی از ضروریاتی است که والدین باید برای آن زمان بگذارند تا بتواند شکاف میان‌نسلی در این خصوص را به حداقل برسانند.

نیک‌نفس با اشاره به اینکه این شکاف نسلی در خصوص فناوریهای روز باعث شده تا برخی والدین نظارت لازم را بر فعالیت سایبری فرزندان خود نداشته باشند، تصریح کرد: فرزندان در این فضا در مواجه با خطرات و تهدیدات بیشتر و متنوع‌تری هستند و در صورت نداشتن دانش و سواد رسانه‌ای لازم نه ‌تنها نمی‌توانیم به فرزندان خود کمک کنیم بلکه حتی نمی‌توانیم متوجه شویم که ریشه مشکلات آن‌ها در کجاست.

 

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به موضوع خودکشی این دو دختر افزود: در این پرونده شاهد آن هستیم که این دو دختر از دوستان خود نیز برای پیوستن به این کانال شبکه اجتماعی دعوت کرده بودند اما مادر یکی از دوستان آن‌ها بعد از اطلاع از پیوستن دخترش به این کانال وی را منع کرده و با اقدامات پیشگیرانه مانع آن شده است که فرزند وی دچار آسیب و حادثه‌ای مشابه شود و این نظارت بر فعالیت سایبری باعث شد تا فرزند آ‌نها آسیب نبیند.

 

نیک‌نفس با بیان اینکه والدین در کنار نظارت بر فعالیت سایبری فرزندان خود می‌توانند از طریق نصب نرم‌افزارهای خاص (نظارت والدین Parental Control)  این کار را انجام دهند، تأکید کرد: در کنار این نظارت والدین با مشاهده موارد مجرمانه در این فضا می‌توانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی، لینک ثبت گزارش‌های مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.

 

وی افزود: هرچند اینترنت گنجینه‌ای گران‌بهاء از اطلاعات است اما در کنار این گنجینه شاهد کوهی از زباله‌ها هستیم که توسط برخی افراد متقلب و سودجو ایجادشده است زباله‌هایی که می‌تواند سلامت فرزندان ما را به خطر اندازد.

 

نیک‌نفس در پایان گفت: از خانواده‌ها و تک‌تک هموطنان عزیز تقاضا داریم برای پاک کردن فضای سایبر و ایجاد اینترنت پاک در سطح ملی با خدمتگزاران خود در پلیس فتا همکاری کنند زیرا در حال حاضر زمان زیادی از فرزندان ما در این فضا صرف می‌شود و برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی مانند خودکشی دو دختر نوجوان باید شاهد یک عزم ملی باشیم.

 

گفتنی است بعد از خودکشی دو دختر نوجوان در پایتخت، در بررسی علت و چرایی این ماجرا، خبرنگار تسنیم موفق به کشف سرنخی از کانال تلگرامی با محتوای مجرمانه که این دختران نوجوان در آن عضو بودند، شد؛ با توجه به احتمال تاثیرپذیری این دو دختر از محتوای تشویق‌کننده به خودکشی در کانال مذکور، مستندات این اتفاق و لینک کانال تلگرامی در اختیار بازپرس محترم پرونده قرار گرفت که پس از اطلاع کارآگاهان پلیس فتا از وجود این کانال مخرب و بررسی آن، این خبر توسط پلیس فتا تأیید شد.

 
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۶

روزنامه دولتی ایران با درج مطلبی با درج این جمله و صرفا درج یک علامت سئوال در انتهای آن، برای فیلترشدن تلگرام زمینه سازی کرده است و تلاش کرده اپلیکیشن های جایگزین خارجی را به مخاطبین خود معرفی کند.

بدون شک دولت نتوانسته کوچکترین حرکتی برای انتقال سرورهای تلگرام به ایران انجام دهد و اصولا همین عمل هم هیچ یک از مشکلات امنیتی و سیاسی و اقتصادی و فنی تلگرام را برطرف نمی کرد. مدیرعامل تلگرام هم هرگونه تلاش برای انتقال سرورهایش به ایران را رسما منکر شده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ شهریور ۹۵ ، ۱۰:۴۳

 ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ -۱۵:۱۹

روز گذشته هم‌زمان با افتتاح اولین دیتاسنتر ابری بخش خصوصی در ایران، مدیر عامل افرانت –متولی این دیتاسنتر- با بیان اینکه تلگرام موظف شده تا پایان سال سرورهایش را به داخل ایران بیاورد در غیر این صورت خدمات‌دهی آن متوقف می‌شود، گفت: یکی از شرکت‌هایی که از آن برای موجودی ظرفیت استعلام شده، ما بودیم.
 
فریدون قاسم‌زاده در تکمیل صحبت‌هایش به صراحت گفت که ما با تلگرام هیچ مذاکره‌ای نداشته‌ایم اما دولت ایران چند شرکت از جمله افرانت را برای میزبانی انتقال سرورهای تلگرام به ایران تعیین کرده است.
 
اما با این حال پاول دروف –مدیر تلگرام- در پاسخ به سوال یکی از کاربران ایرانی توئیتر مبنی بر اینکه واقعا قرار است سرورهایتان را به داخل ایران بیاورید؟ گفته است: نمی‌دانم این اخبار از کجا نشأت می‌گیرد.
 
وی همچنین در ارتباط با توئیت دیگری که برگرفته از صحبت‌های روز گذشته قاسم‌زاده مبنی بر استعلام دولت از چند شرکت اینترنت برای استقرار سرورهای تلگرام در ایران، گفته است که اصلا هیچ شناختی از افرانت ندارم.
 
 مدیر عامل این شرکت اینترنتی روز گذشته در بخشی از سخنانش عنوان کرد که قرار است سرورهای تلگرام به داخل کشور بیاید و یکی از کمپانی‌های در نظر گرفته شده افرانت است اما در ادامه صحبت‌های خود را تکمیل کرد و گفت که تمامی استعلامات از سوی مسئولان کشور انجام شده و هیچ مکاتبه‌ای با تلگرام نداشته‌اند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ شهریور ۹۵ ، ۱۰:۴۰

به گزارش مشرق به نقل از پارس، در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی که از معدود جلسات برگزار شده در سال اخیر بود عضو حقوقی شورا طبق آئین نامه داخلی و براساس نامه ای که توسط عده ای از اعضا امضا و تحویل شده بود از رئیس جمهور درخواست مطرح شدن موضوع نامه مبنی بر تشکیل منظم جلسات را داشت که رئیس جمهور به وی اجازه مطرح کردن این موضوع را نمی دهد و وقتی آقای روحانی با تکرار درخواست این عضو حقوقی شورا مبنی برقانونی بودن و براساس آئین نامه بودن  درخواست خود مواجه می شود با عصبانیت تاکید می کند که آیین نامه داخلی شورا را تغییر می دهیم!

پس از پایان جلسه این عضو حقوقی شورا خطاب به رئیس شورایعالی فضای مجازی می گوید:"خوب شد شما سرهنگ نیستید که چنین برخوردی می کنید" که باعث عصبانیت رئیس جمهور و بروز پاره ای درگیری های لفظی می شود.

در این جلسه شورایعالی فضای مجازی همچنین درمورد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بحث می شود که با توجه به اشکالات عدیده ای که اعضای شورا به آن وارد می کنند رونمایی از آن به تائید اعضا نمی رسد و مصوب نمی گردد که البته علیرغم عدم تصویب،  روزبعداز جلسه و در هفته دولت به صورت نمایشی شبکه ملی اطلاعات رونمایی می گردد!

لازم به ذکر است شورایعالی فضای مجازی از بدو تشکیل دولت یازدهم که بیش از 3 سال از آن می گذرد باید جلسات مستمری را تشکیل می داد که تاکنون کل جلسات تشکیل شده به 20 جلسه نیز نمی رسد.این شورا علیرغم اینکه بالاترین مقام تصمیم گیر در فضای مجازی است و با تدبیر مقام معظم رهبری شکل گرفته است به دلیل عدم تشکیل جلسات منظم و عدم توجه رییس جمهور عملا کارایی خود را از دست داده است.

این شورا وظیفه دارد به موضوعات حیاتی کشور در حوزه فضای مجازی نظیر ساماندهی شبکه های اجتماعی و نرم افزارهای پیام رسان که این روزها به صورت افسار گسیخته باعث سست شدن بنیان خانواده هها،افزایش آمار طلاق،افزایش جرم و جنایت،افزایش موارد خلاف امنیت و ایجاد بستر استفاده گروه های تروریستی و ضدانقلاب ،اشاعه پورنوگرافی .....شده است ورود کند که تاکنون به دلایل انتخاباتی و سیاسی به این موضوعات ورود جدی و ثمربخش نداشته است.

گفتنی است بخش عمده ای از پهنای باند اینترنت کشوردر نبود واقعی شبکه ملی اطلاعات همچنان از طریق پروتکل های رمزنگاری شده و فیلتر شکن ها  صرف نرم افزارهای پیام رسان و موتورهای جستجوگر خارجی می شود و تا محقق شدن واقعی شبکه ملی اطلاعات روزانه مبالغ هنگفتی از جیب کاربران داخلی خارج و به جیب تامین کنندگان جهانی اینترنت و واسطه  های داخلی آن ها واریز می شود.

لازم به ذکر است شورایعالی فضای مجازی متشکل از اعضای حقوقی: رئیس‌جمهور (رئیس شورای عالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، دادستان کل کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم،تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور، معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس  شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همچنین اعضای حقیقی:  حجج اسلام و آقایان دکتر سیدسعیدرضا عاملی، مهندس محمد حسین انتظاری، دکتر محمد سرافراز، دکتر حمید شهریاری، دکتر رضاتقی‌پور، دکتر مهدی اخوان بهابادی، مهندس مسعود ابوطالبی، دکتر کامیار ثقفی، دکتر رسول جلیلی و مهندس سیدعزت‌الله ضرغامی می باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ شهریور ۹۵ ، ۱۰:۳۱
به گزارش رجانیوز، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در دیدار با محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، با تأکید بر اینکه مردم باید بهبود وضعیت اقتصادی کشور را احساس کنند، اظهار کرد: در حوزه بهداشت و درمان تحولات مورد توجه مردم قرار گرفته است.
 
وی راه‌اندازی مراکز تولیدی، حذف یارانه قشر پردرآمد، جلوگیری از هزینه‌های اقتصادی، تحقق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از کالای قاچاق را از اولویت‌های مورد نیاز دولت در حوزه اقتصادی دانست و اضافه کرد: یارانه‌ها بلایی است که به مردم تحمیل شده در حالی که شخصیت‌هایی که دارای حقوق‌های نجومی هم هستند از این یارانه‌ها استفاده می‌کنند به همین علت باید با نگاه به منافع مردم، ملاحظات دیگر مورد بی‌توجهی قرار گرفته و مشکلات این طرح رفع شود.
 
این مرجع تقلید با بیان اینکه روزانه صدها کانتینر بدون مجوز به کشور وارد می‌شود، گفت: رفع مشکل اقتصادی بدون جلوگیری از کالای قاچاق امکان‌پذیر نیست به همین علت قوای سه گانه باید در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانند با کالای قاچاق مبارزه کنند.
 
وی از بیکاری به عنوان عامل بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه اسلامی یاد کرد و افزود: تاکنون اقدامات قابل توجهی در حوزه اقتصاد انجام شده اما این اقدامات باید توسعه یابد تا بتوانیم همانند دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان آنها را احساس کنیم.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: تیم مشخصی متشکل از کارشناسان برجسته در حوزه فضای مجازی تشکیل شده است که بر اساس گزارش آنها، افراد با عضویت در شبکه اجتماعی تلگرام اطلاعات خود را در اختیار این شبکه قرار می‌دهند و تلگرام با دسترسی به اطلاعات می‌تواند رخدادهای مختلف را رقم بزند، همانطور که دشمن در فتنه 88 نیروی مردمی را برای اعلام مخالفت‌ها منسجم کرد.
 
وی با تاکید بر اینکه فیلم‌های واقعه منا در شبکه اجتماعی تلگرام حذف شده است، عنوان کرد: عربستان با مسؤولان غربی ارتباط داشته و از ترویج فیلم‌های واقعه منا جلوگیری کرده است؛ بر اساس آمار بخش قابل توجهی از مردم پنج تا 9 ساعت در روز با تلگرام ارتباط دارند در حالی که کشورهای غربی در ماه 16 ساعت از این شبکه استفاده می‌کنند.
 
استاد برجسته حوزه علمیه یادآور شد: بیش از 80 درصد دانش‌آموزان با معدل 12 یا کمتر از این نمره قبولی خود را دریافت کرده و علت اصلی این موضوع شبکه‌های اجتماعی بوده است.
 
وی توهین به مقدسات دینی و مراجع تقلید را یکی از آسیب‌های شبکه اجتماعی تلگرام دانست و عنوان کرد: در این شبکه ترویج وسیع ناهنجاری‌های غیر اخلاقی به ویژه ارتباط نامشروع با محارم مورد توجه قرار گرفته است.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی ایجاد شبکه ملی اطلاعات در فضای مجازی را راهکاری برای رفع مشکل شبکه اجتماعی تلگرام خواند و ادامه داد: پهنای باندی که در اختیار تلگرام قرار گرفته باید به شبکه ملی اختصاص یابد تا در این شبکه مردم به اطلاعات مورد نیاز دسترسی مطلوب داشته باشند.
 
این مرجع تقلید اضافه کرد: روز گذشته با شنیدن گزارش‌های فضای مجازی نسبت به وضعیت جوانان کشور و تهاجم ضد فرهنگی دشمن گریه کردم، اما این درد بی‌درمان نیست، دولت از پهنای باندی که در اختیار تلگرام قرار می‌دهد درآمدزایی می‌کند اما این درآمد ارزش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی را ندارد.
 
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی سبب عظمت ایران شده است، مطرح کرد: ایران در سطح دنیا در سطوح نخست قرار دارد و بر اساس اعتقاد مذهبی توانسته به این جایگاه برسد. سوریه، عراق و دیگر کشورها اعتقادات مذهبی را دنبال می‌کنند به همین علت فعالیت‌های مذهبی در فضای مجازی پشتوانه انقلاب برای حفظ کشور است.
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ شهریور ۹۵ ، ۱۱:۳۸