وزیر ارتباطات: فیلترینگ هوشمند روی محتوای بدون رمز پاسخگو است
وزیر ارتباطات از مهلت دو ماهه برای تفکیک ترافیک اینترنت و اجرای فیلترینگ هوشمند روی محتوای بدون رمز اطلاع داد.
محمود واعظی گفت: «از زمان راه اندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات، دو ماه به کلیه اپراتورهای ارتباطی زمان دادهایم تا تفکیک قیمت محتوای داخلی و خارجی را در سیستم های خود اعمال کنند. اپراتورها برای انجام این کار نیازمند نصب تجهیزاتی هستند و بنابر آخرین گزارش واصله، تاکنون هفت شرکت ترافیک داخلی را از خارجی تفکیک و تعرفههای هر بخش را اعلام کردهاند.»
وزیر ارتباطات در مورد دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرد: «دولت معتقد است باید دسترسی آزاد به اطلاعات را فراهم کند اما این به معنای دسترسی به محتوای غیراخلاقی نیست. اگر مطالبی علیه امنیت کشور در فضای مجازی تولید شود یا سایتهایی با رسالت فعالیت علیه اعتقادات دینی جوانان تشکیل شوند، قطعا با آنها برخورد خواهیم کرد.»
واعظی ادامه داد: «دسترسی آزاد به اطلاعات یعنی مردم از تصمیمات و امور جاری کشور در بخشها و نهادهای مختلف اطلاع داشته باشند تا رانت برای گروه خاصی ایجاد نشود. در این زمینه کار دولت الکترونیکی با قدرت پیش میرود و خبرهای خوشی در آینده نزدیک برای مردم خواهیم داشت.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد فیلترینگ هوشمند تأکید کرد: «این پروژه سه فاز دارد که اکنون در فاز دوم آن هستیم. بسیار کار پیچیدهای است که سعی کردهایم توسعه آن را با کمک متخصصان داخل کشور و دانشگاهها داشته باشیم.»
واعظی در مورد فعالیت گسترده افرادی که علیه فیلترینگ هستند، توضیح داد: «این افراد مدام در حال تولید ابزارهای فیلترشکن جدید هستند و این مقوله هم امری طبیعی است زیرا در جریان جنگ سایبری هستیم.»
او در مورد محتوای نامناسب و اقدامات صورت گرفته بیان کرد: «در ابتدا که بر سر کار آمدیم با کمک دستگاههای نظارتی و امنیتی متوجه شدیم که تنها ۵ درصد سایتها و محتوایی که مردم کشور به آنها مراجعه میکنند، نامناسب است که با اقدامات صورت گرفته اکنون در برخی موارد به سه درصد و یک درصد رسیده است.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: «فاز دوم فیلترینگ هوشمند روی محتوای نامناسبی که رمز گذاری نشده باشد، پاسخگو است. امیدواریم این فاز تا دو ماه آینده کامل شود و وارد فاز سوم شویم؛ چون در این صورت نتایج و خروجی پایش هوشمند، مشهودتر خواهد بود.»
محمود واعظی در مورد جلوگیری برخی از اپراتورهای تلفن همراه از اجرای ترابردپذیری شماره موبایل گفت: «متأسفانه هنوز در ایران برخی شرکتها در جذب مشتری به جای رقابت سالم، گمان میکنند با روشهای دیگر میتوان این کار را انجام داد. به همین خاطر با توجه به اینکه هم زمان با طرح ترابردپذیری برخی اپراتورها تلاش میکردند مشترکی از آنها جدا نشود، کمیتهای تشکیل دادیم. این کمیته اعمال اپراتورها را رصد میکند تا اینکه شاهد سرپیچی آنها از مقررات نباشیم. در برخی کشورها نیز هم زمان با اجرای این طرح شاهد مخالفت اپراتورها بودهایم تا اینکه مردم به مرور با استقبال خود، زمینهای را برای نفوذ آن فراهم کردهاند.»